Adománybolt

A megyében másodikként, adománybolt nyílt 2013. december 6-án délelőtt, a Kazinczy utca 6/1. szám alatt, mely üzletet az Egyensúly AE Egyesület tart fenn. Az adománybolt lényege, hogy a lakosság a feleslegessé vált értékeit (műszaki cikkek, bútorok, egyebek) felajánlhatja, ezeket a bolt minimális áron adja tovább az oda betérőknek, az így keletkező bevételt pedig az egyesület szociális célokra fordítja. Többszörös funkciója van a boltnak. Egyrészt fontos azoknak az embereknek, akik úgy gondolják, hogy nem dobják ki, hanem inkább felajánlják mások számára azokat a ruhákat, bútorokat, játékokat, dolgokat, amelyek jó állapotban vannak, de az ő háztartásukban már nem szükségesek.
Azoknak is fontos, akik később örömmel hordhatják az itt igen kedvezményesen megvásárolt ruhákat, örömmel játszhatnak a játékokkal, vagy használhatják a bútort. A bolt megnyitása igazi ünnep a számunkra. Ezzel a hiánypótló szolgáltatással akkor tudunk segíteni a rászorulóknak, ha folyamatosan lesz elegendő adomány. Szeretnék, hogy a város lakói megérezzék, milyen jó adni, és hogy tudják, jó helyre kerülnek adományaik. Hosszú távú terveink között szerepel, hogy ez ne csak egy bolt, hanem közösségi tér is legyen, akár filmvetítésekkel, beszélgetésekkel.

Nyitva tartás

• 10:00 - 18:00